Općinski odbor (OO) Mladeži HDZ-a BiH Neum, uz podršku anonimnog sponzora, svojim sugrađanima, odnosno crkvi Gospe od Zdravlja u Neumu darovao je uskrsnu pisanicu.

Ovo je prva pisanica u ovoj veličini izložena javnosti u Neumu. Općinski načelnik Dragan Jurković ideju je podržao od samog početka, a pisanicu je izradio Boro Šimić, priopćeno je iz Mladeži HDZ-a Neum.

Pisanica je postavljena ispred župne crkve uz prisustvo don Mladena Šutala, načelnika Jurkovića, te predsjednice OO Mladeži HDZ-a BiH Neum Marije Matuško.

“Velika pisanica koja je simbol rađanja novog života i pobjede dobra nad zlim će sada ukrašavati dvorište crkve Gospe od Zdravlja. Visoka je 180 centimetara i teška 200 kilograma, a ukrašavaju je motivi Neuma, odnosno neumska crkva kao najveći simboli svega onoga što veže sve Neumljane u čvrstu vjeru i zajednicu. Neum okupan morem u zagrljaju delfina i galebova nad kojim ponosno bdije križ simbol je snažne vjere i zajedništva. Posebnu težinu nose ispisane riječi ‘Uskrsnu Gospodin doista. Aleluja!’ koje pozivaju na radost zbog Gospodinova uskrsnuća”, izjavila je Matuško.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!