Uskrsnu misu u prepunoj mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Mostarski biskup istakao je kako ljudi često žive kao da smrt ne postoji, a da je uskrsnuće beskorisno, naglasivši kako je uskrsnuće Isusa Krista “tačka svim našim neizvjesnostima”.

– Poigravamo se idejom besmrtnosti koju donosi tehnološki napredak, pa ipak, ništa nije tako zastrašujuće kao misterij smrti. Živimo kao da smrt ne postoji upravo zato što strah od smrti ostaje sveprisutan. Kako bismo se izborili s tim osjećajem bezvoljnosti živimo u nijekanju smrti. Kad stvarnost nastupi, često prekasno shvaćamo da je smrt jedina stvar nad kojom nemamo moć, unatoč tehnološkom napretku – kazao je u svojoj propovijedi biskup Palić.

Poručio je kako je uskrsnuće Gospodina Isusa Krista tačka svim našim neizvjesnostima.

-Smrt nas više ne straši, ona više nije neizbježan kraj našeg postojanja. Doista, smrt još uvijek prati sve nas, i jednoga ćemo dana morati doći pred njezina vrata, ali naša situacija više nije beznadna, jer znamo da je moć smrti uništena njezinim porazom na Uskrs – ustvrdio je biskup Palić.

Danas, kako je kazao, vapimo Bogu da djeluje odlučno kako bi uništio ono što je ostalo od moći smrti.

-Danas suočeni s ratom, ekonomskom nesigurnošću, nepravdom, tamom grijeha, gubitkom i smrću najmilijih vapimo Bogu da djeluje brzo i odlučno kako bi uništio ono što je ostalo od moći smrti, ali Bog strpljivo čeka nudeći svaku priliku da protivnici Kristova Evanđelja dođu k sebi i prigrle putove Božjega kraljevstva.  I mi moramo čekati, ali ne pasivno, pozvani smo svojim riječima i djelima hrabro svjedočiti Božju uskrsnu pobjedu nad smrću jer svjetlo je pobijedilo tamu, istina laž, ljubav mržnju, milost je pobijedila grijeh. U Božjem novom poretku nevolja, bolest, smrt, grijeh i nasilje više neće vladati. Zamijenit će ih radost, mir, nada, istina i ljubav- poručio je biskup Palić.

Mostarski biskup Palić ranije je uputio uskrsnu poruku u kojoj je istakao kako je Uskrs blagdan koji nam daje nadu i ohrabrenje u ovom svijetu boli, tuge i suza i podsjeća nas da je život, unatoč svemu, vrijedan življenja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!