Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković prekinuo je suradnju s dugogodišnjim trenerom Marianom Vajdom, a autor Đokovićeve biografije, Daniel Muksch, u intervju za njemački Sport1 rekao je kako je razlog tome različit stav o cijepljenju. 

– Bilo je mnogo uzbuđenja kada sam na Servus TV-u rekao da Đoković razmišlja o cijepljenju. Tada su na Twitteru krenuli Đokovićevi obožavatelji. Napisali su da Novak to nikada ne bi učinio. Dva tjedna kasnije uslijedio je intervju za BBC u kojem je Đoković izjavio da se neće cijepiti i da je spreman odustati od turnira. Znam da je to bio jedan od razloga zašto je njihovoj suradnji došao kraj. O tome se žestoko raspravljalo i Vajda je na pitanje cijepljenja gledao drugačije. Savjetovao mu je da se cijepi, rekao je Muksch.

Đoković je potvrdio vijest o razlazu s Vajdom i izrazio zahvalnost na stvarima koje su postigli zajedničkim radom, piše HRT.hr.

– Marian je bio uz mene u najvažnijim i nezaboravnim trenucima u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli nevjerojatne stvari i jako sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i predanosti tijekom posljednjih 15 godina. Dok će možda napustiti profesionalni tim, uvijek će biti obitelj i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za sve što je učinio, rekao je Đoković nakon ispadanja sa turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu.

/HMS/

error: Content is protected !!