Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su “kombinirane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebale pokupiti iz njegove kuće”.

“Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak što trebaju pokupiti u mojoj kući, od donjeg rublja do umjetničkih slika, cipela, odijela… Nije to ništa novo, sjećamo se kako su upali Janukoviču, optužujući ga da ima šolje od zlata. Ispostavilo se da to nije točno, ali koga još zanima takozvana postistina kada čovjeka više nema“, rekao je Dodik u interjvuu za beogradsku “Politiku”.

On je rekao da su kombinirane britansko-američke jedinice trebale da ga “lociraju, pokupe i dovedu na neko nepoznato mjesto”.

“Vjerojatno da me slome ili pridobiju neko moje priznanje, usput me stalno optužujući za neku korupciju, koju nikad nisu dokazali, jer za to nema elemenata. Kada smo to saznali i javno rekli šta smjeraju, oni demantiraju, nazivajući to budalaštinama“, rekao je Dodik.

On je ukazao da je to vokabular “iz kojeg mi čitamo nervozu i potvrdu da su uhvaćeni na djelu”, jer, kako je istaknuo, to nije njihova uobičajena retorika.

“Pošto su razotkriveni, pokušavaju da se pregrupiraju, ali narod se sjeća da su ljude odavde kidnapirali i vodili na nepoznata mjesta, izgleda da se vraćaju toj praksi. Ne plašim se“, poručio je Dodik.

On je ocijenio kako se pri svemu tome, nekima malo razbuktala mašta, pa izmišljaju kako mora prihvatiti da bude uhićen, ili će biti bjegunac, pa će da ga “jure po svijetu”.

“Sve to su sumanute ideje sećijaša po Sarajevu. I Fahrudin Radončić je dobio inspiraciju za takve priče, a riječ je o čovjeku kojeg su nam pokazivali kao osobu blisku ozbiljnom kriminalu. Onda je `legao` i sada je `pošten`, dobar đak”, poručio je Dodik.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!