Olimpijska pobjednica iz Tokija, Kenijka Peres Jepchirchir u ženskoj konkurenciji te njezin sunarodnjak Evans Chebet u muškoj konkurenciji pobjednici su ovogodišnjeg, 126. izdanja Bostonskog maratona.

Jepchirchir je tek u samoj završnici “slomila” drugoplasiranu Etiopljanku Ababel Yeshaneh te ciljem prošla u vremenu od 2:21:01 sati, četiri sekunde ispred svoje najbliže pratiteljice.

Osim pobjeda u Tokiju i Bostonu, Jepchirchir je slavila i u studenome prošle godine u New Yorku. Treće mjesto zauzela je Kenijka Mary Ngugi.

Chebet je, pak, ostvario svoju prvu pobjedu na nekom iz serije najvećih svjetskih maratona, a do nje je stigao u vremenu 2:01:51 sati.

Ključnim se pokazao Chebetov napad na 35. kilometru kada se odvojio od konkurencije koju su predvodili njegovi sunarodnjaci Lawrence Cherono i Benson Kipruto, a koji su ciljem prošli kao drugi i treći.

Zvonimir Vlahović, amaterski maratonac iz Zagreba, ostvario je najbolje vrijeme od osmero Hrvata koji su u ponedjeljak istrčali 126. izdanje maratona u Bostonu.

Za tri sata, četiri minute i tri sekunde 43-godišnji Vlahović je prevalio stazu bostonskim ulicama što je bilo tek nešto više od sat vremena sporije vrijeme od ukupnog pobjednika Kenijca Evansa Chebeta.

Osim Vlahovića među maratoncima su utrku završili Alan Štimac (3h24:30), Ozren Milosavljević (3h26:32) i Vedran Vučković (3h36:17).

Kod maratonki najbolje je vrijeme ostvarila Eva Ocvirk od tri sata, 35 minuta i 11 sekundi, dok su je slijedile Sanja Knežević (3h58:20), Nataša Petanjek (4h32:35) i Sonja Kapun (4h45:11).

Ukupno je na utrci nastupilo više od 25.000 maratonaca.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!