Zbog nedostka suncokretovog ulja ugostitelji, ali i McDonald’s u Njemačkoj promijenio je način pripreme pomfrita.


McDonald’s je donio odluku da promijeni mješavinu ulja koju koristi za pripremu pomfrita, odnosno smanji udio suncokretovog ulja.

“Za pripremu pomfrita koristimo mješavinu ulja, koja se sastoji od suncokretovog, ali i ulja uljane repice. Pri tome suncokretovo ulje čini samo jedan manji dio”, objašnjavaju u McDonald’su u Munchenu.

Zbog aktualne ograničene raspoloživosti suncokretovog ulja udio tog ulja u mješavini ulja za pripremanje pomfrita se privremeno dalje smanjuje, priopćila je kompanija uz napomenu da će klijenti i dalje dobivati pomfrit u najboljem kvalitetu.

“Suočeni smo sa drastičnim rastom cijene jestivog ulja. Zbog toga je zamislivo da će ugostitelji promijeniti svoje recepte”, uvjeren je Thomas Geppert, pokrajinski direktor udruženja hotela i restorana “Dehoga” u Munchenu.

Čak 95 posto članica “Dehoga” kaže da ima problema sa isporukama jestivog ulja, a i kod brašna već ima problema.

U supermarketima sunocekretovo ulje već tjednima se rasproda veoma brzo.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!