Hrvatska je u nedjelju dobila i trećeg predstavnika u borbi za medalje na Europskom boksačkom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji – Riječanin Leon Buzik izborio je četvrtfinale u kategoriji do 71 kg uvjerljivom pobjedom nad reprezentativcem Finske Rasmusom Noiosom.

Buzik je dominirao u sve tri runde i s dvije pobjede na EP-u nad predstavnicima Estonije i Finske ušao među najboljih osam u polusrednjoj kategoriji do 71 kg.

Leon Buzik je time već ponovio rezultat s prošlog Europskog prvenstva 2021. godine u Budvi kada se također borio za odličje u četvrtfinalu. Leon će se za medalju boriti u utorak, 19. travnja protiv vrlo opasnog Crnogorca Mirka Šarčevića, koji je u osmini finala prekidom pobijedio reprezentativca Švedske. Uz mladog Riječanina Leona u četvrtfinalu će se za odličja u Sofiji boriti i superteškaš Lovro Pavčec i Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg.

Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji +92 kg prvi će se boriti za medalju u ponedjeljak 18. travnja protiv domaćeg Bugarina Kirila Borisova, doprvaka Europe, a Fabijan Tomkić u utorak, 19. travnja protiv Ukrajinca Oleksija Boklaha, kao i Leon Buzik protiv Crnogorca Mirka Šarčevića.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!