Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić pozvao je vjernike da Uskrs obilježavaju kao blagdan nade koji trajno podsjeća na pobjedu života nad smrću.

Predvodeći uskrsno euharistijsko slavlje u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova vrhbosanski je nadbiskup u svojoj propovijedi podsjetio kako je Uskrs svetkovina kojom se kršćani sa zahvalnošću sjećaju Isusova uskrsnuća.

Svojim je uskrsnućem Krist osnažio vjeru da za njim slijedi i uskrsnuće drugih pa je tako Uskrs postao blagdanom nade za sve plemenite i dobre ljude pa i za one loše koji će naći načina odvratiti se od svog zla puta, kazao je nadbiskup Vukšić.

“Isusovo uskrsnuće trajni je temelj kršćanske vjere”

Kazao je kako je u čovjekovoj naravi najjača želja za životom i potreba da ga se obrani te da smrt ne bude kraj a tome da neće biti zaboravljeni nadaju se i oni koji nisu vjernici, barem da ih se sačuva kroz sjećanja.

Isusovo uskrsnuće trajni je temelj kršćanske vjere, odgovor na čovjekovu prirodnu želju za životom ali i put kojim su vjernicima otvorena vrata raja, poručio je Vukšić podsjećajući pri tom i na drugu veliku poruku uskrsloga Krista kada je svojim učenicima kazao “mir svoj vam dajem”.

“Mir u pravdi i ljubavi kršćanska je vizija društvenoga mira”, kazao je vrhbosanski nadbiskup opisavši gradnju i jačanje mira kao trajnu moralnu zadaću jer je to pretpostavka i važno sredstvo sreće na Zemlji i ujedno sredstvo spasenja čovjeka.

Koncelebrirano misno slavlje u sarajevskoj katedrali vodio je i vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić.

/Hina/HMS/

error: Content is protected !!