Ricardi Biebl je dosta! Vlasnica je restorana “Schipperhus” u baltičkom ljetovalištu Dierhagen na Darßu već skoro četiri godine, a restoran je poznat po ukusnoj hrani i lijepom ambijentu. Ali sada je vlasnica izazvala pomutnju s odlukom kojom djeci mlađoj od 12 godina zabranjuje ulazak u njezin restoran, piše Fenix.

“Dragi gosti, zbog brojnih neugodnih iskustava u prošlosti, odlučili smo da više ne ugošćujemo obitelji s djecom mlađom od 12 godina.” Ta obavijest u restoranu “Schipperhus” izazvala je lavinu komentara na internetu.

Razlog takve odluke vlasnice je: “Buka. Rasprave između roditelja i mog uslužnog osoblja kada skreću pažnju roditeljima da djeca uznemiravaju ostale goste”, kaže Biebl u razgovoru s reporterom RTL-a. Čak i stalni gosti sve više okreću leđa njoj i “Schipperhusu.”

Zidovi restorana su išarani, iako restoran nudi bojanke za mališane. Kečap i majoneza zalijepili su se za tapecirani namještaj, hrana je namjerno gažena po podu, mala djeca su bosa trčala između stolova.

“Incidenti se jednostavno događaju prečesto”, kaže Biebl, “ponekad svaki dan.”

Međutim, Biebl jasno daje do znanja da joj djeca nisu kriva. “Roditelji su više zabrinuti za sebe nego za djecu”, kaže ona. No, uslužno osoblje iz “Schipperhusa” nije odgovorno za zaokupljanje mališana.

Tema je izazivala raspravu na internetu. Restorani su u prošlosti pokušavali “isključiti “ djecu – poput restorana “Oma’s Küche und Quartier” na Rügenu 2018. – ali ovaj put ima kritika i pohvala. Dok jedni “Schipperhusa” na Facebooku opisuju kao “neprijateljski nastrojeni prema djeci”, drugi kažu: prava odluka!

“Vrlo dobra i hrabra odluka vlasnice!”, piše jedan otac. Druga korisnica, i sama majka djeteta, također nema problema s dobnom granicom.

“Samo tako nastavite i ne dopustite da vas sruši!”, komentirala je na Facebooku. “Ako ikad budem na sjeveru, rado ćemo doći. Čak i bez djeteta!”

Izvor:fenix-magazin.de

error: Content is protected !!