Hrvatska će od 21. do 24. travnja biti domaćin utrke Svjetskog prvenstva WRC, a najveći hrvatski adut među najboljim relijašima svijeta bit će državni prvak Viliam Prodan.

Uoči otvaranja u četvrtak Viliam Prodan najavio je nastup sa suvozačem Zoranom Raštegorcem.

– U utrku ulazimo opušteni, idemo uzeti jedan dobar tempo, onaj koji možemo i znamo i za koji smo se pripremali, i onda možemo očekivati i dobre rezultate. Reli je sport posade, čovjeka, tehnike i ekipe. Prošle godine smo učinili pogrešku i ambiciozno najavljivali velike rezultate, a na kraju nas je izdala tehnika, rekao je Prodan.

Nakon prošlogodišnjeg ranijeg završavanja utrke zbog tehničkih kvarova i izlijetanja, Prodan kaže da je za ovu godinu sve spremno.

– Već dva mjeseca smo u fizičkim i psihičkim pripremama, od vježbi za koncentraciju na brzince, upoznavanja staze virtualno, putem video snimke, do testiranja te vožnje automobilom. Tako da na start idemo spremni. Ove godine je konkurencija vrlo jaka u našoj kategoriji. Na startnoj listi su vozači iz cijelog svijeta, kao i naši Hrvati. U četiri dana natjecanja očekuju ih različite etape i izazovne staze, no na vrijeme ne mogu utjecati, kaže Prodan i dodaje:

– Prema vremenskoj prognozi vidimo da se može očekivati promjenjivo vrijeme. Prognoza varira između kišovita i sunčana, i to kod nas u sportu može biti presudno, može utjecati na rezultat i daljnji tijek natjecanja.

Priznaje da očekuje dobar rezultat:

– Apsolutno svakom sportašu uvijek je cilj pobjeda, pa tako i nama. Ove godine ulazimo u utrku spremni, i ako nas sve posluži, mislim da rezultat ne bi trebao izostati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!