Barcelona je u posljednjem kolu španjolskog prvenstva izgubila od Cadiza. Bio im je to drugi poraz u nizu jer su prošli tjedan izgubili od Eintracht Frankfurta te ispali iz Europa lige. Poraz od Cadiza bio je 30. utakmica Xavija Hernandeza na klupi Barcelone. Xavi je s ove posljednje dvije utakmice postao najneuspješniji trener Barcelone u posljednjih 20 godina.

Naime, postotak pobjeda u njegovih 30 utakmica je 53.33, što znači da je Barcelona pobijedila u njih 16. Ronald Koeman, koji je početkom sezone otjeran iz Barcelone, imao je postotak pobjeda 58.21. Posljednji trener s lošijim rezultatima od Xavija je Carles Rexach, koji je imao 50 posto pobjeda, piše Index.hr.

Podsjetimo, Barcelona je krajem ožujka pobijedila Real 4:0. “Kad tako pobijediš na Santiago Bernabeuu, logično je reći da si se vratio u formu. No sada činimo pogreške. Moramo biti samokritični”, rekao je Xavi nakon poraza od Cadiza. Barcelona se nalazi na drugome mjestu sa 60 bodova, koliko imaju Sevilla i Atletico Madrid, dok je Real Madrid prvi sa 75.

/HMS/

error: Content is protected !!