Prije sedam godina, Eva Carneiro (48) posvađala se s Joseom Mourinhom dok je bila fizioterapeut Chelseaja. Nakon toga je izgubila posao u redovima Plavaca, ali joj je nakon tužbe isplaćena milijunska odšteta za otkaz. Danas je vlasnica engleskog nogometnog kluba i pomaže u radu bolnice za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Carneiro je 2016. godine pokrenula tužbu protiv Chelseaja i Mourinha zbog toga što je Portugalac kritizirao navodno je nazvavši “kur**nom kćerkom” jer je utrčala na teren u želji da pomogne Edenu Hazardu u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Swanseaja, koja je odigrana na Stamford Bridgeu i završena je rezultatom 2:2.

Nakon toga Carneiro je udaljena iz prvog tima, a potom je napustila klub. Iako nije priopćeno koliko su Chelsea i Mourinho isplatili novca Evi, jasno je da je u pitanju milijunska cifra, s obzirom da je ranije odbila izvansudsku nagodbu u iznosu od 1,2 milijuna funti.

Sa “zarađenim” novcem sada je ponovo u nogometu, ovoga puta kao investitor u niželigašu Lewes FC. Također, Carneiro surađuje s bolnicom za ortopediju i sportsku medicinu Aspetar u Kataru uoči ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Sve to jasno pokazuje veliki preokret u životu nekadašnje liječnice Chelseaja, koja je postala planetarno poznata nakon incidenta s Mourinhom, a danas je žena koja se ostvarila u nogometnom svijetu.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!