Pele (81), bivša brazilska nogometna zvijezda u ponedjeljak je ponovno primljen u bolnicu zbog raka debelog crijeva koji mu je dijagnosticiran u rujnu 2021., priopćila je zdravstvena ustanova u kojoj se liječi.

Zdravstveno stanje “kralja” Edsona Arantesa do Nascimenta je “dobro i stabilno i ovih dana treba biti otpušten iz bolnice”, navodi u priopćenju bolnica Alberta Einsteina.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena, dolazi u kliniku barem jednom u mjesec dana radi pregleda i nastavka kemoterapije zbog tumora debelog crijeva koji mu je otkriven u rujnu, rekla je njegova obitelj.

Jedini igrač koji je trostruki svjetski prvak (1958., 1962. i 1970.), bio je hospitaliziran u veljači na dva tjedna zbog urinarne infekcije koja mu je otkrivena na redovitom pregledu.

Prije nego mu je tijekom boravka u bolnici između kolovoza i rujna 2021. dijagnosticiran rak debelog crijeva, bivša zvijezda Santosa i brazilske izborne vrste hospitalizirana je 2019. u Parizu zbog bubrežnog kamenca. Nakon povratka u Sao Paulo kamen mu je uklonjen.

Godine 2014. legendarni broj 10 je primljen na odjel intenzivne skrbi zbog urinarne infekcije lijevog bubrega pa je morao na dijalizu, pošto je 70-ih ostao bez desnog zbog športske ozljede.

Usto ima problema s kukovima i u zadnje vrijeme u javnosti se pojavljuje s hodalicom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!