U Mostaru će, 20. travnja 2022. u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača biti upriličeno predstavljanje zbirke autobiografskih priča „Kaleidoskop“, autorice Jasne Ćorić. Zbirka je izišla 1. prosinca 2021. godine u nakladništvu ALFE d. d. Zagreb.

Prva je to zbirka priča za djecu ove profesorice hrvatskog jezika i književnosti koja od 1996. godine predaje materinski jezik u Osnovnoj školi Bijakovići, a potom u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk. Od malih nogu pokazuje interes za čitanje, knjige, jezik i pisanje, što postaje njeno cjeloživotno zanimanje. Profesorica Ćorić sudjeluje u brojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima kao članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i kao članica Radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku. Radijski eter je poznaje kao urednicu i voditeljicu dječje radioemisije „Kocka vedrine“ u programu Radiopostaje MIR Međugorje, od 2010. godine.

O zbirci će govoriti recezenti: fra Ante Marić, Valerija Ćorić, radijska novinarka (Radio Herceg Bosne) i Željka Miletić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika. Ispred nakladnika će se obratiti Ana Babić, direktorica naklade Alfa iz Mostara, a nazočnima će se obratiti i sama autorica.

Program će svojim izvedbama uljepšati učenici Osnovne glazbene škole Čitluk.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!