Dinamo sa sedam bodova prednosti danas od 19 sati igra s Hajdukom na Poljudu. Bit će to derbi koji dosta više znači Splićanima, “pobijediti ili prestati sanjati”, kako je u najavi rekao njihov trener Valdas Dambrauskas.

Ako pobijede, nogometaši Valdasa Dambrauskasa vratit će se praktički posve u igru za naslov prvaka, no već i remi bi odgovarao Dinamu, jer do kraja lige je malo, a nakupljenih bodova na vrhu vjerojatno dovoljno. Doduše priprijetio bi zagrebačkom sastavu u slučaju poljudske podjele bodova puno opasnije Osijek, ali to je druga priča.

Atmosfera bi trebala biti sjajna, Hajduk je do utorka prodao 29.000 ulaznica, svi osjećaju da je ovo Hajdukov veliki trenutak, pobjeda bi dala zamah do kraja i nadu u veliki završni trijumf, dok bi Dinamo psihički omela i vrlo moguće usmjerila prema još ponekom kiksu do kraja. 

– Sedam bodova prednosti zaslužili smo svojim radom, trudom i kvalitetom. Situacija je bolja nego prije, ali ona nam još uvijek ne garantira ništa, želimo nova tri boda. Do kraja ima dovoljno, moramo biti pametni i ozbiljni, najavio je derbi trener Dinama Željko Kopić.

– Otkad sam došao ovdje, svaka utakmica je bila ovakva, svaki put kada ne bi pobijedili zaostatak za vrhom bi se povećavao. Ova utakmica je malo drugačija, riječ je o derbiju protiv najbolje momčadi u zemlji, stoga možemo prelomiti sezonu. Mi moramo ili pobijediti ili prestati sanjati. Moramo staviti u svoje glave da želimo pobjedu i da je to jedino što nas može zadovoljiti, kaže trener Hajduka Hajduka Valdas Dambrauskas.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!