Mostarski Velež izborio je finale Kupa Bosne i Hercegovine i igrat će za trofej pobjednika ovog natjecanja, 19. svibnja protiv branitelja naslova Sarajeva.

Rođeni su u dvije utakmice nadigrali Tuzla City, pobijedivši ih u oba susreta. Nakon 4:0 u Mostaru, uzvrat u Tuzli bio je samo formalnost. Momčad Feđe Dudića slavila je 1:0 golom Ede Vehabovića koji je iz velike blizine samo skrenuo loptu upućenu od Harisa Ovčine.

Prije toga Tuzlaci su imali barem dvije velike šanse, no Džafić i Ante Vukušić pogodili su gredu. Nakon gola Velež je rutinski čuvao prednost i očuvao sve do konačne pobjede. 

Tako će Velež igrati prvo finale Kupa BiH, ali i prvo veliko finale još od 1989. godine, kada je igrao finale Kupa bivše Jugoslavije i izgubio ga od Partizana. U osamdesetima je mostarski klub osvojio dva Kupa, 1981. i 1986. 

Finale Veleža i Sarajeva igra se u Zenici 19. svibnja, a imat će veliku važnost, jer će pobjednik izboriti Europu, a poraženi će najvjerojatnije ostati bez plasmana u europska natjecanja. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!