Već dobro poznatom rutom Zagorska Sela – Kumrovec u nedjelju, 24. travnja, održat će se završnica WRC Croatia Rallyja, jedne od utrka Svjetskog reli prvenstva, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

– Riječ je o sportskom spektaklu koji Zagorju, ali i cijeloj Hrvatskoj, donosi značajnu turističku promociju, naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

– Napravljen je ogroman i neusporediv iskorak u odnosu na prošlu godinu. Angažirano je 30 ugostitelja. Prvi brzinac je u 8:38 ujutro i pozivamo ljude da ne čekaju zadnji trenutak nego da dođu ranije u Kumrovec kako bi na vrijeme došli do zone iz koje će pratiti utrku, kazao je Kolar, dodavši kako utrka koju milijuni gledatelja prate putem televizijskih kanala i raznih mreža ima velik značaj za turističku promociju Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije, a čak 70 posto gledatelja vraća se na destinaciju.

Da je riječ o jednoj od najbitnijih manifestacija, kako za Kumrovec, tako i za cijelu Hrvatsku, istaknula je i Ramona Mačefat Muranić, direktorica Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela.

– Kad je riječ o smještajnim kapacitetima, popunjenost je veća od 90 posto, rekla je Mačefat Muranić.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, naglasio je kako su organizatori prošle godine veliku pohvalu dobili i od predsjednika FIA-e te dodao kako će ove godine na završnicu u Kumrovec stići potpredsjednica ove organizacije.

– Čar relija je što se može gledati uz cestu i zato pozivamo sve da kupe ulaznicu i posjete fan zone, kazao je Štetner.

Prema procjenama organizatora ove godine utrku će uživo pratiti više od 300.000 gledatelja.

Prilikom otkrivanja table na “Evansovom zavoju u Kumrovcu tajnik Croatia Rallyja Dino Deljkić rekao je kako je ova dionica već obišla svijet.

– Tu je bio završni brzinac na kojem je pala odluka prošle godine, gdje je Velšanin Elfyn Evans izgubio svoju prednost od tri i nešto sekundi i u cilj ušao s 0,6 sekundi zaostatka. To je proglašeno prijelomnim trenutkom sezone, koja je na kraju otišla na stranu Sebastiana Ogiera, rekao je Deljkić.

Svjetska auto organizacija FIA prošle je godine brzinski ispit u Kumrovcu proglasila jednim od najzanimljivijih, a nadu da će ove godine biti čak i bolji izrazio je hrvatski profesionalni vozač relija Marin Frčko.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!