Ispred Doma zdravlja Ljubuški danas je organizirana svečana primopredaja novog sanitetskog vozila koje je nabavljeno putem sredstava za kapitalne investicije Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Ključeve vozila ravnatelju Doma zdravlja dr. Ivanu Landeki uručio je predstavnik tvrtke MRM Ivan Vidović.

Radi se o Volkswagen Crafteru, 2.0 TDI, vozilu koje će nam poslužiti za sanitetski prijevoz naših bolesnika, za prijevoz bolesnika iz bolnice u Mostaru i sa drugih lokacija. Po potrebi će se naravno koristiti i za hitni prijevoz. Vozilo u vrijednosti od oko 101 tisuću maraka smo nabavili putem sredstava za kapitalne investicije Zavoda za zdravstveno osiguranje naše županije za 2022. godinu. Zahvaljujemo im se na potpori koja nam omogućuje da korisnicima naših usluga, našim bolesnicima možemo poboljšavati razinu naših usluga. Cilj nam je kad prevozimo naše bolesnike, da auta budu relativno nova, da budu sigurna, da budu redovito održavana. To je vrlo važna stvar za naš Dom zdravlja, a posebno za našu Hitnu medicinsku pomoć“, izjavio je dr. Landeka nakon svečane primopredaje.

On je dodao kako je prije nabavke vozila izvršen postupak javne nabavke.

S vozilom kojeg smo nabavili prošle godine u sklopu projekta prekogranične suradnje, naš vozni park trenutno zadovoljava sve naše potrebe, tako da smo zadovoljni da smo uspjeli završiti ovu priču“, dodaje Landeka.

On ističe kako stalno rade na poboljšavanju uvjeta za pacijente, nabavljaju raznu opremu i uređuju prostorije.

Dosad smo sudjelovali u dva projekta prekogranične suradnje. Kroz te projekte, uz brojne edukacije, brojna pozitivna iskustva iz cijele Europe, uspjeli smo nabaviti i vrijednu medicinsku opremu, od aparata za magnetnu terapiju boli, te aparata za funkcionalnu magnetnu stimulaciju kojeg koristimo na našoj fizijatriji, do EKG uređaja i pacijent monitora. Mogu reći da, što se tiče opreme, situacija je na zadovoljavajućoj razini. Velika podrška su nam kapitalne investicije Zavoda za zdravstveno osiguranje. Tim sredstvima uspjeli smo izvršiti nabavku namještaja za odjele pedijatrije i laboratorija koje smo rekonstruirali u prošloj godini. Istim sredstvima ćemo uvesti i nove sustave grijanja i hlađenja na tim odjelima, i na službi Hitne medicinske pomoći. To je sustav preko toplinskih pumpi, jedan novi sustav koji je puno funkcionalniji, te ekološki prihvatljiviji. To je u fazi tendera i jako nam je drago da ćemo i to završiti do sredine ove godine“, rekao je Landeka.

Objašnjava kako nabavljaju i nove aparate za potrebe interne službe i fizijatrije.

Gledamo da cijelo vrijeme idemo u korak s novim tehnologijama, a opet samo s jednim ciljem, a to je bolja i kvalitetnija usluga za naše pacijente“, zaključio je dr. Landeka.

Poslušajte izjavu

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!