Zbirka pripovijedaka “Kaleidoskop”, koja sadrži 11 autobiografskih priča autorice Jasne Ćorić, predstavljena je u srijedu u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

– Ovo je prvo predstavljanje “Kaleidoskopa” u kojemu navedene priče, crtice govore o mom djetinjstvu i školovanju, o vremenu koje sam htjela sačuvati i otrgnuti od zaborava, a to su 70., 80. godine prošlog stoljeća kada je, po meni, sve bilo nekako sporije, idiličnije – kazala je Ćorić u razgovoru za Fenu.

Po njezinim riječima, tada su međuljudski odnosi bili puno prisniji.

– Ljudi su imali više vremena jedni za druge, za one sitnice koje život čine ljepšim, a čini mi se da danas toga nema i htjela sam to sačuvati za neke buduće generacije kroz ove priče koje su trag prošlog vremena – istaknula je autorica.

Zbirka je objavljena 1. prosinca 2021. godine u nakladništvu ALFE d. d. Zagreb, a o njoj su govorili recenzenti fra Ante Marić, radijska novinarka Valerija Ćorić i profesorica hrvatskog i engleskog jezika Željka Miletić.

Program su svojim izvedbama uljepšali učenici Osnovne glazbene škole Čitluk.

Ovo je prva zbirka priča za djecu Jasne Ćorić, inače profesorice hrvatskog jezika i književnosti, koja od 1996. godine predaje materinski jezik u Osnovnoj školi Bijakovići, a potom u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk.

Ćorić je sudjelovala u brojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima kao članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i kao članica Radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Od 2010. godine radi i kao urednica i voditeljica dječje radioemisije “Kocka vedrine” u programu Radiopostaje MIR Međugorje.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!