Nogometaši Novog Zelanda i Kostarike borit će se 14. lipnja u Dohi za posljednje mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva 2022. kojem je domaćin Katar, priopćili su u srijedu iz Nogometnog saveza Novog Zelanda.

Pobjednik dvoboja Novi Zeland – Kostarika zauzet će mjesto u skupini E na završnom turniru s reprezentacijama Španjolske, Njemačke i Japana.

Novi Zeland je posljednji put sudjelovao na završnom turniru Svjetskog prvenstva za nogometaše 2010. u Južnoafričkoj Republici, što mu je bilo drugo sudjelovanje u povijesti nakon premijere 1982. u Španjolskoj. Kostarika je prvi put sudjelovala na SP-u 1990. u Italiji, a od 2002. do 2018. ova srednjoamerička reprezentacija nije se kvalificirala samo za SP 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Prethodno će biti odigrane posljednje utakmice europskih i interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija. Škotska i Ukrajina će se 1. lipnja sastati na Hampden Parku u Glasgowu, a pobjednik tog dvoboja će se 5. lipnja gostovati kod Walesa u utakmici za posljednjeg europskog predstavnika na SP-u u Katru, koji će biti smješten u skupinu B s reprezentacijama Engleske, Irana i SAD-a.

Finalnu utakmicu dodatnih kvalifikacija u Azijskoj konfederaciji 5. lipnja će odigrati reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije. Pobjednik tog dvoboja će se 13. lipnja u Dohi protiv Perua boriti za mjesto u skupini D na završnom turniru, u koju su smještene izabrane vrste Francuske, Danske i Tunisa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!