Predsjednik Stranke za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) Fahrudin Radončić je kupio jahtu za 3,03 milijuna KM u listopadu 2020. godine.

Luksuzni crno-bijeli model “Sunseeker 80 Crna mamba” proizveden je 2010. godine. Dug je 24 metra i ima prostrani dnevni boravak, spavaću i gostinsku sobu. Sezonski vez u marini za ovu jahtu košta oko 46 000 maraka.

Mjesec dana prije nego što je kupio “Crnu mambu”, Radončić je prodao jahtu “Princess 62”, dugu 17,5 metara, koju je 2018. godine kupio za skoro 3,6 milijuna KM. Ona je ove godine završila u rukama tvrtke iz Srbije “Prointer Sistem”.

Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) su otkrili da je Radončić ovu jahtu prodao tvrtki za poslovno savjetovanje “Infinle Consulting” sa Pala za 2.414.425 KM.

Prema njegovim riječima, kupoprodajni ugovor je potpisan u rujnu 2020., ali je tvrtka sa Pala isplatila posljednju ratu tek u veljači ove godine. Mjesec dana kasnije jahtu je preprodala beogradskoj tvrtci “Prointer Sistem” za 2,45 milijuna KM.

Direktorica “Infinle Consultinga” Vera Đokić kaže za CIN da je još 2020. njena tvrtka saznala da je “Prointer Sistem” zainteresirana da kupi jahtu. Istovremeno su imali informaciju da na tržištu postoji jahta na prodaju “po malo povoljnijoj cijeni” pa su odlučili kupiti i preprodati jahtu i na tome profitirati. Prema dokumentima, zaradili su 45.133 KM.

“Prointer Sistem” je početkom travnja upisan u registar kao vlasnik jahte “Princess 62”, a glasnogovornik ove tvrtke Martin Jokić kaže da su plovilo kupili za potrebe tvrtke: “Da se vozimo u jahti – to je naše građansko pravo.”

Radončić kaže da nije znao da je jahta preprodana tvrtci iz Srbije i da nikada nisu surađivali.

–Nisam ja prodao ništa Prointeru, nisam radio sa Prointerom jer sam prodao njima (“Infinle Consulting”, op.a). Da li su oni preprodali kome drugome i za koga su oni radili, ja zaista ne znam.

Uz “Crnu mambu” Radončić je prošle godine kupio i raskošan petosobni stan u blizini Parka “Gorica” u Podgorici, plativši ga milijun maraka.

Izvor:Pogled.ba

error: Content is protected !!