– Ovo je utakmica koja je i jednima i drugima značila sve, više nama. Današnja utakmica nije bila “možda”, već je današnja utakmica bila “moraš pobijediti”, rekao je izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić nakon pobjede nad Ukrajinom 26:19 u susretu 5. kola kvalifikacija za EURO 2022.

Hrvatska je odigrala dva različita poluvremena. U prvom se dosta mučila, u drugom je pak bila odlična.

– Imali smo promašaja u startu, znali smo da Ukrajina neće nikada odustati jer to nije njihov stil. Ja mogu samo čestitati curama na onome što su pružile jer su dale sve od sebe. 

Hrvatska je stigla na korak do odlaska na to europsku smotru. Za to će joj trebati pobjeda protiv Češke u nedjelju 24. travnja u Poreču.

– Od ovog trenutka okrećemo se Češkoj. U prvoj utakmici je bilo li-la. Volio bih da završetak bude isti, ali da tijek same utakmice ne bude takav da oni vode pet razlike pa da ih mi lovimo. Jedna vrlo kvalitetna ekipa. Mi vjerujemo u sebe, igramo doma i znamo što ta utakmica nosi i, kao obično, idemo na pobjedu. Treba nam da se Žatika napuni do vrha i da nam taj vjetar u leđa. 

Na našim vratima briljirala je Ivana Kapitanović, koja je na kraju imala čak 17 obrana.

– Mislim da smo nekako cijelu utakmicu ostali mirni. Bili smo prvo poluvrijeme u egalu, onako na početku je to malo možda bilo emotivno za Ukrajinu. Mi smo možda malo pale. Bilo nam je žao, krivo. Mislim da smo u drugom poluvremenu smo trčale bolje, bile smo agresivnije u obrani i rezultat je otišao na našu stranu i to je to. 

Kapitanović je također pozvala navijače da ih podrže protiv Čehinja: – Ja pozivam sve, nadam se da ćemo odigrati ovakvu partiju, bar dva puta drugo poluvrijeme kao što smo igrali sad ovdje. Jako nam je bitno, vidjeli ste veselili smo se, ali nismo se puno veselili zato što znao što nas još čeka. Znamo da je Češka prekvalitetna ekipa. Ako smo ovdje zapeli, s njima ćemo trebati još više zapeti. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!