Sad je i službeno, Manchester United je objavio da je Erik ten Hag novi menadžer tog kluba. Potpisao je trogodišnji ugovor, uz opciju produljenja za još godinu dana.

Pedesetdvogodišnji nizozemski stručnjak preuzet će engleski klub na ljeto, kad okonča posao u Ajaxu, a postat će peti dugoročni menadžer Uniteda od umirovljenja Alexa Fergusona 2013. godine.  Prije njega su u toj ulozi bili David Moyes (2013./2014.), Louis van Gaal (2014./2016.), Jose Mourinho (2016./2018.) i najdugoročniji Ole Gunnar Solskjaer (2018./2021.), ali je pod njihovim vodstvom klub osvojio samo tri trofeja, i to sva tri pod vodstvom Mourinha – FA kup 2016. godine, Liga kup 2017. godine i Europsku ligu 2017. godine.

– Velika je čast raditi u Manchester Unitedu i jako sam uzbuđen uoči novih izazova. Znam povijest ovog velikog kluba i strast koja vodi njegove navijače te sam odlučan razviti momčad sposobnu za dosege kakve ovaj klub i navijači zaslužuju, rekao je Ten Hag.

Nizozemac je u Ajaxu od prosinca 2017., a “Kopljanike” je dvaput doveo do dvostruke domaće krune (2019. i 2021.). Ove godine mu to neće uspjeti, jer je u finalu Kupa Ajax poražen od PSV Eindhovena, ali mogao bi se oprostiti s još jednim naslovom prvaka, jer pet kola prije kraja njegova momčad ima četiri boda prednosti ispred PSV-a.

– Bit će teško napustiti Ajax nakon ovih nevjerojatnih godina, ali uvjeravam navijače da ću biti potpuno posvećen i fokusiran na uspješan završetak sezone prije nego što prijeđem u Manchester United, naglasio je u oproštajnoj poruci navijačima nizozemskog velikana. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!