Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je  pritvor do 30 dana modnom kreatoru Darku Kostiću, osumnjičenom da je u noći između utorka i srijede zaključao mladića (19) u špajz svog stana u centru Beograda i prijetio mu da će ga ubiti.

Pritvor mu je odredio sudac za prethodni postupak, na prijedlog tužiteljstva, da ne bi utirao na svjedoke, rekla je za Tanjug glasnogovornica suda Bojana Stanković.

Ugrožavanje sigurnosti
Na ovo rješenje sudca Kostić i njegov odvjetnik imaju pravo žalbe krivičnom  vijeću u roku od tri dana.

Kostić je prethodno na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužiteljstva u Beogradu negirao da je zaključao Š.H. u špajz i prijetio mu smrću.

Tereti se za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i protupravno lišenje slobode.

Kostić je uhapšen u srijedu nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu on prijeti da će ga ubiti.

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavijestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu je u lipnju prošle godine osudio na godinu dana kućnog zatvora s elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog spolnog uznemiravanja jednog maloljetnika i držanja droge za osobne upotrebu.

Istom odlukom je oslobođen za dva krivična djela-polno uznemiravanje punoljetne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Kostićev odvjetnik Dimitrije Ilić je za Tanjug rekao da je u toku drugostupanjski postupak u tom slučaju i da još nije donijeta pravosnažna presuda.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!