Kao što već od prije znamo, Studentski centar Mostar postao je privremeni dom za sedam odbojkašica iz Ukrajine i jednog malog dječaka, sina jedne od odbojkašica. Radi se o ekipi odbojkaškog kluba Balta.
Sve je krenulo na inicijativu ravnatelja Studentskog centra Mostar Dragana Mikulića koji je naložio da se stupi u kontakt sa ukrajinskim odbojkaškim klubovima i ponudi im se smještaj u Mostaru. 

Danas, 22. travnja, uoči najvećeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa, mostarski paroh Radivoje Krulj odlučio je posjetiti odbojkašice iz Ukrajine i s njima podijeliti radost nadolazećeg blagdana.

“Mnogo nam znači, mnogo smo zahvalni što u našoj zajednici ima dobrih ljudi kao što je Studentski centar u Mostaru na čelu s njihovim direktorom Draganom Mikulićem. Htjeli smo podijeliti radost Vaskrsa s ovim divnim djevojkama da ih pozovemo i pokažemo im kako smo uvijek na raspolaganju. Mi uvijek, neću reći surađujemo s ravnateljem Mikulićem, nego smo braća u svakom smislu i tako će ubuduće i biti.” – istaknuo je mostarski paroh Radivoje Krulj.

Ovom posjetu prisustvovao je i ravnatelj Studenskog centra Mostar.

“Djevojke su uvijek dobrodošle. O njima se brinemo kao o svim našim studentima. Imamo dobru suradnju s njima, tako i s mostarskim parohom Radivojem Kruljem. Drago nam je što je na Veliki petak posjetio djevojke. U budućem periodu nastavit ćemo surađivati i činiti dobro.” – istaknuo je ravnatelj Studentskog centra Dragan Mikulić

Ovakva hvale vrijedna inicijativa Studenskog centra Mostar te otvorenost i suradnja s mostarskim parohom Kruljom, pokazuje nam kako u zajedništvu i međusobnom prihvaćanju i uvažavanju svi zajedno možemo pomoći u izgradnji boljeg svijeta.

Ovom prigodom Krulj je darovao izbjeglice prigodnim darovima, ali i određenim financijskim iznosom. 

Ovim putem, portal Pogled. ba čestita nadolazeće blagdane svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, sa željom da ih provedu u miru, ljubavi i blagoslovu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!