Nakon pobjede protiv Ukrajine u Grazu, hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmah je produžila put do Poreča gdje se priprema za nedjeljni dvoboj protiv Češke. 

Da bi došla do bodova protiv Češke, koja je jučer nanijela prvi poraz Francuskoj u ovim kvalifikacijama (31:30), naša reprezentacija treba podršku s tribina Žatike. Cilj je pobjeda i potvrda odlaska na Europsko prvenstvo gdje će Hrvatska braniti broncu osvojenu prije nepune dvije godine.

– Mi vjerujemo u sebe, igramo doma i znamo što ta utakmica nosi. Jednostavno, kao i obično idemo na pobjedu. Treba nam definitivno osmi igrač. Treba nam ono što je bilo dečkima u Varaždinu, znači da se Žatika napuni do vrha, da daje vjetar u leđa curama. Ja sam rekao curama još jednu stvar u pripremi za ove utakmice – da su nam ove utakmice i, dao Bog, plasman na Europsko prvenstvo, šansa da i one dožive ovo što doživljavaju dečki. Igra se u Sloveniji, igra se u Makedoniji, igra se u Crnoj Gori. Sve to nije tako daleko. Recimo da dobijemo grupu u Sloveniji da nas prati gledalište koje će biti puno kockica. To je ono što ja njima želim. I želim da zaista pokažu sve što mogu, sve što znaju, rekao je izbornik Nenad Šoštarić

Utakmica u nedjelju igra se od 18 sati, uz prijenos na našem Drugom programu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!