Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se na početku svoje posjete Kraljevini Nizozemskoj sastao danas s kraljem Willem-Alexanderom.

Tijekom dužeg i srdačnog razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Džaferovića s kraljem Willem-Alexanderom još jednom je naglašeno snažno prijateljstvo između naše dvije države, posebno u svjetlu obilježavanja 30. godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je upoznao kralja s aktuelnom situacijom kako u Bosni i Hercegovini tako i u regiji Zapadnog Balkana, te naglasio značaj daljeg intenziviranja suradnje između Bosne i Hercegovine i Nizozemske u svim domenima.

Također, predsjedavajući Džaferović zahvalio se na principijelnoj podršci Kraljevine Nizozemske euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine, te njenoj izgradnji kao funkcionalne i efikasne države. Tijekom sastanka naglašena je značajna uloga u odnosima između dvije države koju ima brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Nizozemskoj.

Predsjedavajući Džaferović čestitao je kralju Willem-Alexanderu predstojeći nacionalni dan Nizozemske, 27. travanj – Kraljev Dan.

Podsjetimo Nizozemska se zalaže za građanski koncept uređenja BiH, a protivi temeljnim ustavnim nečelima BiH kao države tri konstitutivna naroda i svih građana.

/HMS/

error: Content is protected !!