Dok su ruske snage stezale obruč oko ukrajinskog Mariupolja, Mihailo Purišev ulazio je u grad šest puta i spašavao svoje sugrađane. Preživio je, ali je njegov crveni kombi sav izrešetan.

Ovaj Ukrajinac za CNN je govorio o organizaciji konvoje za izmještanje građana iz opkoljenog Mariupolja, a uspio je evakuirati 200 osoba.

Nekada voditelj noćnog kluba, 36-godišnji Ukrajinac kaže da je evakuaciju obavio u šest vožnji, a u konvoju su mu se pridružili i neki drugi vozači. Rusija je prošlog tjedna objavila da je preuzela kontrolu nad srušenim, ali strateški važnim gradom koji je od početka ruske agresije trpio neke od najtežih napada tijekom ruske invazije na Ukrajinu.

Nakon što su propadali pokušaji da se uspostave humanitarni koridori, privatne evakuacije bile su jedini način za bijeg civila iz grada kojemu je nestalo hrane, vode, ogrjeva…

-Kada sam krenuo prvi put 8. ožujka, grad je bio pun dima, poput ognjišta. Pri posljednjoj vožnji ostali su samo pepeo i ostaci zgrada – rekao je Purišev.

Svoj crveni kombi je Mihailo popravljao između vožnji. Kako je rekao, od njega će napraviti spomenik kada se sve završi..

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!