Nakon pobjede protiv Dragovoljca, nogometaše Hajduka već danas očekuje nova utakmica, na Poljudu se od 15 sati, uz prijenos na našem Drugom programu, igra humanitarni prijateljski susret između Hajduka i Šahtara iz Donjecka.

– Ako vidite sve lige svijeta, sve igrače, svi pozivaju na mir. Nažalost, o tome odlučuje samo jedan čovjek, koji je pokrenuo sve ovo. Mi ćemo s naše strane napraviti sve, svi smo aktivni, ja osobno, koji ne volim biti aktivan u medijima, sam zadnjih mjesec dana jako aktivan. Pokazujem i dokazujem svijetu kako stoje stvari u Ukrajini, kakva je situacija u Ukrajini. Jako mi je teško što to moram, ali to je jedini način da se dođe do nekog cilja. Ako je to i jedan milimetar bliže cilju mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo koliko god možemo.

Humanitarni telefon je otvoren i pozivom na broj 060 9006 možete pomoći djeci Ukrajine koja su ostala bez roditelja u ratu.

Cilj utakmice je prikupljanje sredstava za pomoć djeci koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenoj Ukrajini, a s bivšim hrvatskim reprezentativcem i legendom Šahtara Darijom Srnom razgovarala je Mirta Šurjak.

– Osjećaji su pomiješani. Moj osobni plan nije bio da se u ovakvom formatu igra protiv Hajduka, htio sam da to bude na potpuno drugačijem nivou, ali, nažalost, rat je napravio svoje. Kad sam došao posjetiti Hajdukovu akademiju prije mjesec dana, dočekao me gospodin Jakobušić sa svojim suradnicima i dogovorili smo utakmicu. Nezgodan je datum, 1. svibnja, ali nadamo se da će doći dosta ljudi na stadion i da će nas podržati, rekao je Srna, piše HRT.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!