Nogometaši Hajduka i Šahtara odigrali su 3:3 na humanitarnoj utakmici koja se odigrala na Poljudu u sklopu “Nogometa za mir”.

Domaćine je u vodstvo doveo Marin Ljubičić u 10. minuti, a do kraja prvog dijela više nije bilo golova. Hajduk je povećao vodstvo u 49. minuti kada je precizan bio Lazar. Šahtar je do prvog gola došao u 59. minuti preko Topalova. Gosti su izjednačili preko Stasjuka u 74., no Hajduk preko Ljubičića dolazi do vodstva u 79. minuti.

U sudačkoj nadoknadi nogometaši Šahtara su došli do gola i konačnih 3:3 preko Borjačuka.

Cilj utakmice je bilo prikupljanje sredstava za pomoć djeci koja su ostala bez roditelja u ratom pogođenoj Ukrajini te im je sada potreban smještaj u Republici Hrvatskoj.

U Bijelom salonu na Poljudu organiziran je call centar iz kojega su se građanima javljale brojne poznate osobe, od sportaša, glumaca, pjevača, aktualnih prvotimaca, veterana, članova Uprave kluba, a poseban gost bio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin. Bio je ovo peti i posljednji susret Šahtara na njegovoj turneji “Nogomet za mir”, prethodno je igrao protiv grčkog Olympiacosa (poraz 0-1), poljske Lechije (pobjeda 3-2) te turskih sastava Fenerbahcea (poraz 0-1) i Antalyaspora (pobjeda 2-1).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!