Udruga mladih Agape ekološki projekt oktoberMEST nastavila je u proljetnim mjesecima u suradnji sa učenicima Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški .

“Učenici stolarskog razreda izradili su drvene table za koje su članovi naše Udruge osmislili zanimljive edukativne ekološke natpise i slike te ih postavili na dionici uz cestu koja ide prema Kuli Herceg Stjepana Kosače. Table će kroz idućih par dana donijeti dodatni sadržaj šetnjama prema kuli, te ukazati na ekološke probleme današnjice i njihove posljedice na naše živote”, navode iz Udruge mladih Agape i dodaju kako su u sklopu projekta izdvojili jedan dan da sa učenicima prošetaju stazama Hutovog blata uz pratnju vodiča koji im je pričao o pticama, ribama, jeguljama, gmazovima i vodozemcima koji obitavaju u parku.

Neke od ptica su i sami susreli tijekom vožnje brodom po močvari.

“Nakon obilaska parka, uz ručak smo se družili sa članovima Centar za krš i speleologiju / Center for karst and speleology . Upoznali su nas sa malim slatkovodnim puževima našeg područja kojima se bave u sklopu projekta „Rasprostranjenost, populacija i status prijetnji za biološku raznolikost slatkovodnih puževa iz familije Hydrobiidae“, a puževe i njihovu građu smo imali priliku pogledati kroz mikroskop. Veliko hvala JP Parkovima Ljubuški i Centru za krš i speleologiju na podršci ideje o edukaciji mladih o prirodi i ekologiji, te Srednjoj školi Ruđera Boškovića na sudjelovanju u realizaciji ideje i ugodnom izletu u prirodi”, navode iz Udruge Agape.

error: Content is protected !!