Upravitelj biskupijskog svetišta Presvetog Srca Isusova i župnik u Studencima don Ivan Perić započeo je s najavljenim radovima u svetištu i kod župne kuće.

U crkvenom dvorištu postavljene su nove, metalne klupe umjesto starih drvenih i pomalo dotrajalih. Već za blagdan Uskrsa klupe su bile „u funkciji“ a na blagdan sv. Josipa Radnika 1.svibnja, svete Mise slavljene su na vanjskom Oltaru.

Ispred župne kuće posječeni su borovi pa se s magistralnog puta Čapljina-Ljubuški „ugledala“ župna crkva, ali i župna kuća. Kako reče župnik, nitko nema ništa protiv borova, ali su stvarali velike probleme. Iglice i prah od borova začepe i oluke na crkvi pa je voda vlažila i unutrašnjost crkve, a o ostalim neželjenim efektima da i ne govorimo. Na mjestu gdje su bili borovi ovih dana posadit će se masline, pa će i vizualni doživljaj biti drugačiji.

Također, radi se i nadstrešnica ispred župne kuće, a u prizemlju Pastoralnog centra počeo je s radom „dnevni boravak“ gdje tri stručne djelatnice rade s djecom, njih dvadesetak.

O svemu ovome i o ostalim aktivnostima u župi razgovarali smo sa župnikom don Ivanom Perićem

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!