Phoenix Suns i Miami Heat sinoć su zahvaljujući visokim pobjedama kod kuće nad Dallas Mavericksima i Philadelphia 76-ersima došli na korak od plasmana u finale Zapadne, odnosno Istočne konferencije.

Devin Booker je predvodio Phoenix do visoke pobjede 110-80 nad Dallas Mavericksima u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, što mu je osiguralo vodstvo od 3-2 u seriji na četiri pobjede.

U trećoj su četvrtini Sunsi nadigrali Maverickse 33-14, a u tom je dijelu utakmice Booker ubacio 12 koševa, dok je Deandre Ayton, koji je utakmicu završio s ukupno 20 koševa, osam. Mikal Bridges i Cameron Johnson su ubacili svaki po 14 koševa, a Chris Paul je upisao deset asistencija i sedam koševa za pobjedu domaće momčadi.

Ukoliko i u šestoj utakmici u četvrtak ostvare pobjedu Sunsi idu u konferencijsko finale gdje ih čeka pobjednik susreta između Memphis Grizzliesa i Golden State Warriorsa koji vode 3-1 u seriji.

Kod Mavericksa Luka Dončić je upisao 28 poena uz 11 skokova, a Jalen Brunson je dodao 21 koš.

Miami je također s uvjerljivih 120-85 pobijedio Philadelphia 76erse za vodstvo od 3-2 u seriji.

Sedam je igrača imalo dvoznamenkasti učinak u pobjedi Heata, a predvodio ih je Jimmy Butler s 23 ubačaja. Max Strus je upisao double-double sa 19 koševa i 10 skokova. Gabe Vincent je dodao 15 koševa, Victor Oladipo 13, Bam Adebayo 12, Tyler Herro 10, kao i P.J. Tucker.

Najbolji pojedinac Philadelphije bio je Joel Embiid sa 17 pogodaka, dok je James Harden dodao 14.

Šesta utakmica se igra u četvrtak u Philadelphiji gdje će Sixersi pokušati izbjeći eliminaciju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!