U Hrvatskoj svjedočimo jedinstvenom primjeru kako nekima nisu dovoljne ni sve medalje u jednom sportu, već svoj talent dokazuju u nečemu posve drugom. Pa je tako umirovljeni zlatni olimpijac, vaterpolist Damir Burić zaigrao pod obručima i odveo košarkaški klub Stoja do povijesnog uspjeha, plasmana u prvu ligu.

Došao je iz grada koji tada nije imao bazen. A u vaterpolu je osvojio sve što se moglo. No sad se iz vode preselio na parket.

Barakuda je postala hobotnica.

Oni su košarkaški klub Stoja iz Pule, nedavno su izborili prvu ligu, a sa svojih 205 centimetara visine njihove je redove pojačao Damir Burić. Tek mu je 41.!

– Falilo mi je malo treninga, moj prijatelj Šime, ujedno predsjednik kluba me pozvao i našli smo na obostrano zadovoljstvo suradnju, rekao je Burić.

Debitirao je protiv Kvarnera i odmah upisao double double učinak.

– Puno gledalište, čak i mala trema, novi sport, ali uživao sam, kaže Burić.

Suigrači su ga odmah prihvatili.

– Dođe na trening prije svih, odlazi zadnji, puno nas je pogurao sa svojim razmišljanjem i iskustvom koje je stekao u sportskom životu. Jedan od mojih sportskih uzora, presretan sam da je došao igrati s nama, puno toga možemo naučiti od njega, bez obzira što nije njegov primarni sport, kažu njegovi suigrači Lovro Bulešić i Nino Dasko.

Iako je oduvijek igrao i košarku, Damiru nije bilo lako uhvatiti tempo.

– Mislim da je vaterpolo puno fizički zahtjevniji sport, ali daleko od toga da je košarka jednostavna, posebno meni koji nisam trčao aktivno ne znam koliko, rekao je Burić.

No, dolazak Damira u klub, za sve je značio mnogo.

– Svi znamo tko je Damir, to je najveći sportaš Grada Pule, i njegovim dolaskom smo dobili tu neku osobnost ekipe u smislu jer ipak je on toliko toga prošao, mladi igrači i oni stariji pa i ja, možemo neke stvari čuti od njega i naučiti, kaže Vladimir Korošec, trener KK Stoja.

– Mislim da je svojim pristupom, sportskom inteligencijom dao nam ono nešto što nam je falilo, od kad je došao, mi smo pobjedili, hvala mu i računamo na njega i za dalje, rekao je predsjednik kluba Šime Vidulin.

Po svemu sudeći, našeg trofejnog vaterpolista na parketima prve košarkaške lige gledat ćemo i iduće sezone.

izvor: hrt.hr


error: Content is protected !!