Mostarsko proljeće ni u ovogodišnjem izdanju nije zaboravilo svoje najmlađe gledatelje. Pravu dječju poslasticu priredit će Lutkarsko kazalište Mostar koje već tradicionalno sudjeluje na Danima Matice hrvatske Mostar, ovoga puta s predstavom Mačak u čizmama.

Predstava će na Mostarskom proljeću 2022. – XXIV. danima Matice hrvatske Mostar igrati dvaput, i to u petak, 13. svibnja u 18 sati te u subotu, 14. svibnja u 11 sati, a obje izvedbe su u Lutkarskome kazalištu.

Mačak u čizmama dobro je poznata priča o snalažljivom mačku, o tomu – kako lukavošću možemo svladati probleme s kojima se susrećemo u životu. U današnjem svijetu, kada su djeci servirana sva rješenja, ova priča pomaže u razvijanju njihove mašte i snalažljivosti. Priča je protkana ljubavlju i prijateljstvom, onime čega u današnje vrijeme nedostaje.

U predstavi igraju: Jadranka Popović Miljko – Mačak, Glumac ll.; Ivan Nevjestić – Ivan, Div, Glumac l., Seljak l.; Tibor Oreč – Kralj, Glumac lV., Seljak lll. Te Marta Haubrich – Princeza, Glumac lll., Seljak ll.

Režiju potpisuje Zvonko Festini, a scenografiju i izradu lutaka Luči Vidanović.

Cijena ulaznice je 4 KM.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!