Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) danas od 16.00 sati do ponedjeljka, 16. svibnja ujutro, bit će otvoren za dvosmjerni promet.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Gaj i Igman, na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, vozila prometuju suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu prometa.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Danas do 18.00 sati, zbog asfalterskih radova, za promet je zatvorena dionica regionalnog puta Jezero-Šipovo.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava prometa od 01.00 do 04.30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj, u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Zbog aktualnih radova izdvajaju se putevi: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Upozorava se na povećan broj motociklista i biciklista, kao i korisnika električnih romobila. Svim sudionicima u prometu savjetuje se da budu oprezni i da poštuju prometna pravila.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!