Na Groblju mira jučer je obilježen dan sjećanja na sve žrtve Bleiburga, Križnog puta i teških vremena s kraja II. Svjetskog rata i poraća.

Komemoracija je započela zvonjavom crkvenih zvonarkve sv. Josipa točno u 16:00 sati u spomen na sve hrvatske žrtve jer je u to naznačeno vrijeme počelo ubijanje na Bleiburgu, zatim kratkim prigodnim uvodnom riječju voditeljice programa Marijane Tomašević i čitanjem ulomka iz jednog od brojnih svjedočanstava iz knjige “Od Širokog do Bleiburga i nazad”, autora Velimira Mabića, glavnog tajnika Odjela za Drugi svjetski rat i poraće HNS-a.

Zatim je uslijedila molitva koju je predvodio fra Miljenko Mića Stojić, povjerenik za hercegovačke biskupije Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij. Nakon molitve uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća.

Komamoracija je prošla uz dvjestotinjak vjernika i uz nazočnost članova izaslanstava, općinskih povjerenstava za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugoga svjetskog rata i poraća te vjernog Božjeg puka.

Izvor:Goranci Online

error: Content is protected !!