Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić sastao se s izaslanstvom francuskoga veleposlanstva u BiH, koje je predvodila veleposlanica Christine Toudic, i ravnateljem Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Markom Vujevićem, povodom početka obuke „Sigurnost zračnih luka i analiza sumnjivoga ponašanja na zračnim lukama“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Riječ je o programu stručnog usavršavanja za 19 policijskih službenika Granične policije BiH. Obuku „Sigurnost zračnih luka i analiza sumnjivoga ponašanja na zračnim lukama“ provest će eksperti iz navedene oblasti iz Republike Francuske, uz stručnu potporu policijskih službenika Granične policije BiH, u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje te prostorijama Granične policije BiH u Zračnoj luci Mostar.

Foto: Granična policija BiH

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić kazao je kako je u pogledu sigurnosti zračnih luka ovo jako bitna obuka. „Samo značajnim ulaganjem u edukaciju, usavršavanje i materijalno-tehničku opremljenost možemo ići u korak s primjenom najmodernijih praksi koje nam dolaze iz zemalja Europske unije. S tim u vezi rekao bih da nas upravo ovakve obuke dovode u situaciju da naše sveukupne aktivnosti podignemo na višu razinu, naravno na zadovoljstvo građana BiH i svih onih koji dolaze u BiH“, kazao je Galić te zahvalio Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova koja pruža izvrsne uvjete za obuku, dok je kolegama poručio da kvalitetno upiju znanje, jer Francuska, kao zemlja, igra bitnu ulogu u svjetskim razmjerima kada je riječ o sigurnosti. „Čini nam posebnu čast i zadovoljstvo da učimo od najboljih“, zaključio je Galić.

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević je iskazao zadovoljstvo suradnjom Agencije u ovom međunarodnom projektu koji će doprinijeti sigurnosti na prostoru svih zračnih luka u BiH, dok je francuska veleposlanica istaknula kako francusko veleposlanstvo u BiH ima jako dugu i dobru suradnju s Graničnom policijom BiH, posredstvom atašea za unutarnju sigurnost koji je poveznica sa svim sigurnosnim institucijama u Francuskoj.

Na sastanku je zaključeno da se sigurnosna pitanja ne rješavaju parcijalno te da je otvorenost za međunarodnu suradnju jedini put da se stupanj sigurnosti podigne na najvišu moguću razinu.

/HMS/

error: Content is protected !!