Dvadeset godina je prošlo kad su zadnji put „Skauti“ podigli pobjednički pokal KUP-a BiH u rukometu. U utorak, 14. svibnja 2002.godine, kapetan momčadi i dugogodišnji trener Izviđača, Zdenko Grbavac „Grba“, negdje oko 22 sata, u Maloj dvorani KSC „Skenderija“, podigao je pobjednički pokal nakon pobjede nad momčadi RK Krivaja iz Zavidovića u finalu KUP-a.

Prošlo je ravno dvadeset godina od tada. „Skauti“ su odigrali bezbroj Završnica KUP-a, ali kasnije nikom nije uspjelo to što je pošlo za rukom momčadi u sastavu: Zdenko Grbavac, Dario Mikulić, Denis Buntić, Mirko Alilović, Mirsad Terzić, Nermin Bašić, Krunoslav Jurić, Željko Rezdeušek, Drago Bokan, Mirko Sušić, Jure Jakić, Dragan Ćavar, Zdenko Šaravanja i Milan Tolić predvođenom trenerom Borisom Jarkom da se domogne pobjedničkog pokala u natjecanju za KUP-a BiH.

Jedan od rekordera među „Skautim“, ali vjerojatno i među bh. rukometašima je Ivan Miličević „Milka“ po broju odigranih Završnica KUP-a u kojima nije uspio. Devet puta nije uspio, kao kapetan ili igrač.

Bilo je to protiv Borca u Banja Luci 2011., ponovno 2013. protiv Borca, ali u dresu HRK Čapljine, pa ponovno u dresu „Skauta“ 2014. protiv Borca u finalu, 2015. protiv Borca u polufinalu, 2016. protiv Vogošće u finalu, 2017. proziv Zrinjskog u finalu, 2019. protiv Borca u finalu, 2020. protiv Slobode u finalu i 2021. ponovno protiv Slobode u polufinalu.

Međutim, Milka je bio prvi koji je poručio: Vrijeme je! Vrijeme je da se tradicije prekine.

Vrijeme je također kaže nova generacija „Skauta“, predvođena kapetanom Domagojem Alilovićem, Milanom Vukšićem, Milošem Kosom, Mirkom Mišetićem, Amirom Muhovićem, .. te najmlađim Ivanom Pavlovićem i Dianom Ćeškom. Vrijeme je da se tradicija prekine, vrijeme je da se nakon dvadeset godina posta, pobjednički pokal KUP-a nađe u vitrinama RK Izviđač Central osiguranje.

Vikend je pred nama, vidjeti ćemo hoće li Domagoj Alilović biti prvi nakon Zdenka Grbavca koji će podignuti pobjednički pehar KUP-a BiH u rukometu.

Neće biti lagano već u subotu u polufinalu „Skaute“ dočekuje najteži protivnik, banjalučki Borac, zvanični prvak BiH i po tradiciji najneugodniji protivnik. U slučaju pobjede i prolaska u finale čeka ih pobjednik susreta između RK Sloboda i MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Kažu da su tradicije tu da se prekidaju. Vjerujemo da će ova duga dvadeset godina u nedjelju, 29.05.2022. biti prekinuta.

Svakako bez potpore s tribina biti će puno teže. Zato za vikend dođimo u dvoranu, budimo podrška našoj mladosti da dođe do svog cilja, a onda ćemo svi skupa slaviti.

Huk s tribina je vjetar u leđa našoj mladosti koja će im dati krila.

Zato dođimo, zagrijmo dlanove, navijajmo, budimo uz naše rukometaše.

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!