Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je objavio spisak igrača na koje računa za prve četiri utakmice u Ligi nacija. S obzirom na rezultatske neuspjehe u prošlosti, Liga nacija je posljednja prilika za Peteva da ostane na klupi Zmajeva, te je zbog toga zvao vjerojatno najjače snage, bez puno eksperimentiranja, pa među 31 pozvanim igračem nema nijednog debitanta.

Što se tiče golmanske pozicije, od prije su “zacementirani” pozivi za Ibrahima Šehića i Nikolu Vasilja, a Petev nije mogao ignorirati to što je Vladan Kovačević proglašen službeno za najboljeg golmana poljskog prvenstva, te ga je pozvao umjesto do sada manje-više standardnog na spisku reprezentativaca Kenana Pirića.

Što se tiče nogometaša, odranije je poznat spisak igrača koji su “pretplaćeni na poziv” – Edin Džeko, Miralem Pjanić, Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Mateo Sušić, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miroslav Stevanović, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo i Kenan Kodro.

Pozivom su zahvaljujući tome što su standardni u svojim ekipama nagrađeni Vladan Danilović (Nacional), te povratnici u reprezentaciju Dino Hotić (posljednji put za reprezentaciju igrao u listopadu 2020.), Muhamed Bešić (rujan 2020.), Haris Duljević (ožujak 2021.) i Kenan Kodro koji je od studenog 2018. godine upisao samo 10 minuta u porazu od Ukrajine u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Svoj poziv su zahvaljujući dobrim partijama u posljednjim reprezentativnim akcijama zaslužili i Hrvoje Barišić, Jusuf Gazibegović i Amar Dedić.

Petev je odlučio nagraditi i dvojicu igrača Zrinjskog, a iz redova prvaka BiH pozvani su stoper Hrvoje Miličević koji je za Zmajeve debitirao u prijateljskom susretu protiv SAD-a, te Nemanja Bilbija oko čijeg poziva se proteklih mjeseci mnogo polemiziralo.

Petev je uporno ponavljao kako mu Bilbija ne treba, a Banjalučanin ga je na kraju s 32 gola iz 31 utakmice “natjerao” da mu ipak uruči poziv, te se 31-godišnji kapetan prvaka BiH nada i drugom nastupu u dresu s državnim grbom.

On je 2017. i 2018. dobio pozive u reprezentaciju, a svoj jedini nastup je upisao u prijateljskom duelu sa SAD-om 29.siječnja 2018. godine kada je odigrao posljednjih 10 minuta susreta.

Podsjetimo, naša reprezentacija prvi meč igra u Helsinkiju protiv Finske 4. lipnja, a potom će u Zenici dočekati Rumunjsku 7.lipnja.

Nakon toga slijedi gostovanje u Podgorici protiv Crne Gore 11.lipnja, dok se posljednji meč u ovom mini-ciklusu igra 14.lipnja u Zenici protiv Finske.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!