Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb po 30. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u Našicama pobijedili Nexe sa 26-24 i u međusobnim susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu.

Podsjetimo, izmijenjenim sustavom natjecanja prvak Hrvatske postala je ona ekipa koja je prva stigla do šest osvojenih bodova.

Nexe i PPD su prvi put ove sezone igrali 26. ožujka u Našicama, a slavili su domaćini sa 30-29 nanijevši Zagrebu prvi poraz u prvenstvu u 15 godina. Zagrepčani su uzvratili sa 25-16 početkom svibnja, a 21. svibnja pobjedom 31-26 u Kutiji šibica stigli do vodstva 4-2 u bodovima. Aktualni hrvatski prvak iskoristio je prvu meč loptu i današnjom pobjedom 26-24 stigao do šest potrebnih bodova.

– Ova titula je apsolutno zaslužena, bila je ovo četvrta pobjeda u nizu protiv Nexea. Utakmicu smo kontrolirali od prve do 50. minute, imali smo šest razlike i napad za +7. Tada je došlo do malo opuštanja u paklenoj i vrućoj atmosfri. Ne sjećam se kada sam zadnji put sudjelovao u ovakvom ambijentu od navijanja i temperature, kazao je trener pobjedničkog sastava Ivica Obrvan.

Kada je Zagreb u posljednjih deset minuta ušao sa šest pogodaka prednosti činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. Međutim, uslijedila je drama. Nexe se čudesno vratio i serijom 5-0 stigao na gol zaostatka pet minuta do kraja (23-24) i utakmica je razriješena nakon neizvjesne završnice.

– Utakmica se na kraju malo zakuhala, no zaslužili smo ovaj rezultat, dodao je Obrvan.

Nove stare prvak je do pobjede predvodio Ivan Čupić sa 10 golova.

– Slavimo danas, prvaci smo. Bila je super utakmica, pravi derbi. Znali smo da u Našicama nije lako igrati. Bila je lijepa atmosfera, puna dvorana, bilo je i puno nervoze i stresa. Pokazali smo karakter i radujemo se ovom trijumfu, kazao je.

“Očekivali smo tvrdu i čvrstu utakmicu, s malim brojem golova, ali dobro smo se psihički pripremili. U samoj završnici smo se malo i opustili, na kraju smo skoro spašavali živu glavu. No, najvažnije je što titula ostaje u Zagrebu,” dodao je Dino Slavić koji je sakupio 10 obrana.

Kod Nexea najefikasniji je bio Melić sa šest golova, Mano Tomić je dodao četiri gola, a Marin Jelinić i Luka Moslavac po tri gola. Najbolji igrač Nexea Halila Jaganjac je utakmicu otvorio sa četiri promašaja, a potom se u 10. minuti ozlijedio i više nije ulazio u igru što je bio veliki hendikep za domaći sastav.

– Iskrenuo sam zglob, bila je to nesreća. Krivo sam stao, na to se ne može utjecati, kazao je Jaganjac.

– Dao bih sve da sam mogao pomoći dečkima. Imali smo šanse pred predivnom publikom napraviti dobar rezultat, ali nažalost nismo uspjeli. Tužan sam, ali imamo još Final Four, dodao je.

– Bila je to tvrda utakmica, kao što smo i očekivali. Nedostajalo nam je sigurnosti u zicerima, dosta smo ih promašili. Borili smo se, ali nismo uspjeli, istaknuo je Jelinić. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!