Luka Dončić nije uspio sa svojim Dallas Mavericksima svladati Golden State Warriorse i plasirati se u finale NBA lige. Warriorsi su već u petoj utakmici došli do četvrte pobjede, ali Slovenac je kroz cijelu seriju, baš kao i kroz cijelo doigravanje, predvodio svoju momčad.

Sinoć je postigao 28 poena uz devet skokova i šest asistencija, ali u prvom poluvremenu zabio je tek šest poena, a Warriorsi su se dotad odvojili na 17 poena razlike. Dončić nije zadovoljan svojom igrom. “Ne volim gubiti, pogotovo ne ovako. Užasno sam igrao. No ako ćemo o cijeloj sezoni, zaista sam ponosan na ovu ekipu. Nitko nas nije vidio ovdje. Borili smo se do kraja”, rekao je Slovenac.

Dončić je doigravanje završio na prosjecima od 31.7 poena, 9.8 skokova i 6.4 asistencije po utakmici. Tako se pridružio Michaelu Jordanu, koji je dosad bio jedini košarkaš s barem tri uzastopna doigravanja s prosjecima 30-5-5. Jordan je to uspio u čak pet uzastopnih sezona (od 1989. do 1993.).

Dončiću je ovo ujedno bio tek treći play-off u karijeri. U svojoj prvoj sezoni ga nije igrao, zatim je s Mavericksima dvaput ispao u prvoj rundi doigravanja, a sada je prvi put dospio do konferencijskog finala.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!