Ray Liotta, karizmatični glumac najpoznatiji po ulozi u filmu “Dobri momci” (Goodfellas), preminuo je u 67. godini.

Umro je u snu u Dominikanskoj Republici gdje je snimao novi film.

Vijest je potvrdila njegova glasnogovornica Jennifer Craig. Još uvijek je bio vrlo aktivan i u vrijeme smrti radio je na tri filma.

Iza sebe je ostavio kćer Karsen Liottu, također glumicu, i zaručnicu Jacy Nittolo s kojom se uskoro trebao vjenčati.

Liotta je rođen 18. prosinca 1954. godine u Newarku u New Jerseyju da bi bio napušten i ostavljen u sirotištu. Udomili su ga kad je imao šest mjeseci, a biološku je majku upoznao tek nakon 40. godine i rekao da joj je do tad već sve oprostio.

Prije nego što je ostvario glumačku karijeru radio je kao barmen. Jedna od njegovih najranijih uloga bila je ona Joeyja Perrinija u sapunici “Another World”, u kojoj se pojavljivao od 1978. do 1981. Napustio je seriju da bi mogao okušati sreću u filmskoj industriji i preselio se u Los Angeles.

Na filmu je debitirao u filmu “The Lonely Lady” 1983. godine. Njegova prva velika glumačka uloga bila je u filmu “Something Wild” (1986.). Ta uloga mu je donijela prvu nominaciju za Zlatni globus. 1990. godine ostvario je svoju najpoznatiju ulogu u “Dobrim momcima”.

Nakon toga zaredale su se ulogu u “Unlawful Entry”, “No Escape”, “Unforgettable”, “Cop Land”, “Phoenix”… 1998. godine oduševio je odglumivši Franka Sinatru u TV filmu “The Rat Pack”. 2001. godine uz Anthonyja Hopkinsa je glumio u “Hannibalu”.

Izvor:pogled.ba