Nogometaši Zrinjskog zaključit će sezonu u subotu gostovanjem u Prijedoru kod Rudara, a iako je pitanje prvaka davno riješeno trener “Plemića” Sergej Jakirović kaže kako njegova ekipu i dalje ima motiva.

“Nakon zadnje utakmice Rudara kod njih se svašta “izdogađalo”, tako da nećemo do sutra znati tko će istrčati protiv nas, ali bitno je da mi gledamo sebe i da probamo završiti sezonu s još jednom pobjedom. S jedanaest gostujućih pobjeda u sezoni bili bismo prva ekipa u Premijer ligi BiH s takvim otvaranjem, a ja bih bio zadovoljan i s time da završimo sezonu samo s jednim porazom što također nikome do sada nije uspjelo”, izjavio je Jakirović uoči posljednjeg, 33. kola domaćeg nogometnog prvenstva.

Rudar je porazom u Bijeljini izgubio i matematičke šanse za ostanak, međutim Jakirović smatra da bi dodatni motiv za tim iz Prijedora mogla biti želja da se izbori 11. mjesto.

“Znamo svi da su oni u teškom stanju, iako postoji opcija da ako netko ne želi ući u Premijer ligu iz Republike Srpske onda jesanaesti ostaje. Znači, važno je izbjeći to zadnje mjesto tako da im to može biti motiv s obzirom da su oni i Radnik u ovom trenutku izjednačeni po bodovima”, istaknuo je Jakirović.

Što se tiče igračkog kadra Jakirović je kazao kako će biti primoran “promiješati” ekipu zbog problem s povredama.

“Otpali su od ranije Hadžić, Bojo, Juranović, Memija je pod upitnikom, Tičinovića i dalje muči zglob, Mandić je otpao, Marić se oporavlja nakon artroskopije koljena. Barišić je oslobođen obveza za zadnje kolo, ja sam i Bilbiji rekao da može odmoriti, međutim on je to odbio i odigrat će ovo posljednje kolo”, dodao je.

Nakon završetka sezone Plemići će imati samo desetak dana za odmor. Jakirović je zakazao prozivku za 8. lipnja, a već 12. lipnja momčad će otputovati u Sveti Martin na Muri na prvi dio priprema za novu sezonu.

“Tamo ćemo se zadržati deset dana i odigrati tri utakmice, 15. s Murom, 18. s Varaždinom i 21. lipnja sa Škendijom. Zatim se vraćamo u Mostar, a plan za nastavak priprema ovisi o tome hoće li se krenuti s radovima na izmjeni travnjaka. Ako radovi krenu bit ćemo u Međugorju. Do prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka planiramo odigrati još dvije pripremne utakmice”, kazao je Jakirović.

Strateg Zrinjskog kazao je kako se već vode pregovori s mogućim pojačanjima, ali da pod Bijelim brijegom ovog ljeta neće biti prometno kao u nekoliko zadnjih godina.

“Ja želim imati 90 posto kadra 8. lipnja i napravit ćemo sve da tako bude, barem do polaska na pripreme u Sveti Martin. Sve poslije što dođe to je gatanje. Ja sam do sada odradio troje pripreme sa Zrinjskim i pokazalo se da svi oni igrači koji su došli naknadno nisu prošli. Oni koji su odradili cijele pripreme bili su dobri”, zaključio je Jakirović.

Izvor:pogled.ba