Književni prvijenac mlade livanjske spisateljice Marisse Karača “Blur na stvarnost” predstavljen je u subotu u dvorani Narodnoga sveučilišta u Livnu.

– Zbirka poezije i proze, prvijenac Marisse Karače intrigantnog naslova „Blur na stvarnost”, nudi čitatelju jedan drukčiji, posve osoban i uistinu iskren, ženski pogled na svijet. Stihovi i rečenice ove knjige armirani su snažnom i jezgrovitom emocijom koja čitatelju omogućava siguran put do autoričinog prozora u neku novu zajedničku realnost – kazao je književnik Aleksandar Ćuković, jedan od promotora knjige.

Autorica je kazala kako je knjiga nastajala protekle dvije godine, gotovo slučajno, zapisujući svoje misli i osjećaje.

– Napokon smo došli do kraja koji je kod mene tek početak. Zahvaljujem se svima na razumijevanju koji su me istrpjeli. Bezbroj puta pomislila sam odustati, ali nešto u meni držalo me da nastavim. Čitajte, stvarajte i volite, bez ljubavi ništa ne bi bilo moguće. Hvala svima što su me podržali i onima zbog kojih sam danas ovdje – poručila je Karača.

Profesorica Ana Papić istaknula je da je Karača u svoju knjiga zapisala snažne emocija i pjesnički talent koji kod čitatelja izazva povratnu reakciju.

– Iako se riječima može osjetiti jaka bol i duboki osjećaji, ipak postoji nešto što lirskom subjektu ulijeva nadu i optimizam, a to je zemlja snova u koju gleda kroz neki lijep efekt prisutnosti onoga kome su riječi posvećene, što baca ‘blur’ na stvarnost / na sve loše oko nas. Može se reći da autorica jasno vidi stvarnost, nije lišena svega onoga što je utjecalo na stvaranje osjećaja, pogotovo boli, ali je papir na koji vješto prenosi svoje stanje duše onaj ‘blur’, zamagljenost, koji joj olakšava nošenje s nemirima života – dodala je profesorica Papić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!