Informacija o radu poduzeća ALBA PJ Ljubuški u protekloj godini, odnosno o obavljanju komunalnih djelatnosti prikupljanja i odlaganja komunalnog otpada, predstavljena je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća.

U njoj se navodi kako je u 2021. godini prikupljeno oko 4.980 tona otpada, uklonjeno 9 divljih deponija te je prikupljeno 330 tona reciklažnog otpada.Na javnim lokacijama u gradu postavljeno je 30 igloa za prikupljanje papira, a u 88 gospodarskih objekata postavljeni su kavezi za papir i najlon.

Smanjena količina otpada Sastav i količina deponiranog komunalnog otpada sličan je pokazateljima iz 2020. godine. Smanjena je količina građevinskog, ambalažnog i transportnog otpada, kao rezultat uvođenja posuda za komunalni otpad za svako domaćinstvo te uvođenja posuda za reciklažni otpad u gospodarstvu i javnih kontejnera za zbrinjavanje papira. Kako navode iz ALBA-e, trenutačno imaju 3.520 komitenata, od toga 315 u gospodarskom sektoru.

Skoro svi gospodarstvenici koriste uslugu odvoza otpada preko posuda, a u zgradama je svaki ulaz dobio svoju posudu. Za neplaćene račune, nadalje je predočeno u informaciji, podneseno je 110 tužbi prema gospodarskim i privatnim subjektima, dok je 200 osoba djelomično ili potpuno oslobođeno plaćanja usluge odvoza otpada.

Povećati broj uposlenika U bliskoj budućnosti u ALBA-i očekuju povećanje broja uposlenika, a naglašavaju i kontinuiranu suradnju sa Službom za stambeno-komunalne poslove Grada Ljubuškog radi uključivanja ostalih korisnika u sustav odvoza komunalnog otpada.

Izvor: Iks portal

error: Content is protected !!