Muškarac Đura Nikolić (23) iz Jakova (Srbija) osumnjičen je da je u nedjelju popodne iz kalašnjikova upucao Vuka Jolovića (30) koji je od zadobivenih ozljeda preminuo. Nikolić je pobjegao sa mjesta pucnjave i u tijeku je potraga za njim, piše Blic.rs.

Pucnjavi odnosno ubojstvu prethodio je fizički obračun dvojice mladića, koji se dogodio ispred Nikolićeve kuće u ulici Braće Žigić u Jakovu. Svemu su svjedočili brat ubijenog i trojica njegovih drugova. Kao motiv ubojstva naveden je prethodni sukob Nikolića i Jolovića.

Prema prvim neslužbenim informacijama koje su se mogle čuti dok je trajao uviđaj, ubijeni Jolović je došao kod Nikolića kako bi mu uzeo automobil koji je vozio, a sve zbog navodnog duga koji je mladić prema njemu imao.

Krvavi sukob
Nakon što su se posvađali i fizički sukobili, kako se sumnja, Nikolić je iz kuće uzeo kalašnjikov i zapucao u Jolovićevom pravcu. Tri metka su ga pogodila u stomak, a brat ga je ranjenog prevezao do Doma zdravlja u Jakovu, odakle je u teškom stanju transportovan u Urgentni centar, u kojem je tijekom noći preminuo.

Osumnjičeni se odmah dao u bijeg, a policija je u kratkom roku stigla na lice mjesta i blokirala cijeli kraj.

Šta je zaista prethodilo krvavom sukobu susjedi ni jednog ni drugog mladića nisu znale da kažu, samo su navele da su obojica primjerni momci.

Jedna susjeda obitelji Nikolić iz Jakova je navela da je malo prije nego što se ubojstvo dogodilo bila na licu mjesta i da je zatekla nekoliko mladića kako preturaju po Nikolićevom automobilu.

– Nekoliko njih je došlo sa dva, tri automobila, od tad nije bio tu, nisam ga vidjela, a auto mu je bio ispred kuće parkiran. Oni su mu otvarali automobil i preturali po njemu, to je ono što znam i što sam vidjela – rekla je i dodala:

– Nisam mogla da ne primijetim to kako su se ponašali. Onda sam otišla, kad sam se vratila sve je bilo zatvoreno, svuda je bila policija, u ulicu više nije moglo da se uđe.”

Od tada nije srela obitelj Nikolić, a ljudi, kaže, izbjegavaju da pričaju o onome što se dogodilo.

Unuk imao probleme
– Policija je ulazila i izlazila iz kuće, a njegovu obitelj nismo vidjeli – navodi susjeda i dodaje da su svi u šoku:

– Kroz ulicu tu noć nije moglo da se prođe, a sad nema nikoga, nitko ne izlazi, tako je neka tišina – navela je.

Kako kaže, u šoku je, jer Nikolića poznaje otkad je bio dijete i o njemu ima samo lijepe riječi.

– Nikad sa tim djetetom nije bilo problema, zato mi je teško kao da se mom djetetu desilo. To je dobar momak, folklor igrao godinama, plivao za časni krst, nikad se o njemu nije ništa loše pričalo, radio je kao kuhar – rekla je dodala da ne zna odakle mladiću kalašnjikov.

Ona je dodala i da je na dan ubojstva srela osumnjičenog mladića Đuru koji nije odavao utisak da ima neki problem.

– Vidjeli smo se u prolazu, javio se normalno, kao što je to uvijek činio. Kažem opet, njega znam samo kao dobrog mladića, a znam ga otkako se rodio – zaključila je susjeda.

– Imao je moj unuk problem sa njim, sjekirom ga je napao – bio je komentar žene koja je željela da osta anonimna, prenijeli su mediji.

Kako pričaju susjedi ubijenog Jolovića, on je bio pilot i drag svima.

– Ne možemo da vjerujemo šta se dogodilo – kažu oni.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!