Kada je Musk tijekom prošlogodišnjeg AI dana najavio Teslinog humanoidnog robota, činilo se kako će proći dosta vremena prije nego vidimo Optimusa operabilnog i na nogama.

No Musk ne gubi vrijeme i, ako ćemo vjerovati njegovoj posljednjoj objavi na Twitteru, već za nekoliko mjeseci mogli bi vidjeti prvi operativni prototip tog robota.

Tesla AI Day #2 prvotno je trebao biti održan u kolovozu ove godine, no Musk je na Twitteru objavio kako će taj događaj malo pomaknuti na posljednji dan rujna. Ono što je naročito zanimljivo jest razlog pomicanja datuma.

Naime, u Tesli užurbano rade na svom robotu te žele imati prototip do drugog AI dana, odnosno 30. rujna.

Još ranije izvršni direktor tvrtke i vjerojatni budući vlasnik Twittera najavio je kako žele započeti s proizvodnjom robota do 2023., tako da informacija o gotovom skorašnjem prototipu i ne bi trebala biti neko veliko iznenađenje, iako treba imati na umu kako se Muskove ideje često ostvare s velikim zakašnjenjem.

Također, početkom godina rekao je kako će Tesla razvoj robota staviti kao prioritet za 2022. i to ispred drugih proizvoda. Iako bi robot uskoro trebao biti finaliziran, od njega na početku ne treba očekivati previše. Naime, u prvoj fazi bit će programiran za jednostavne i ponavljajuće poslove, no s vremenom bi se njegove mogućnosti trebale proširiti.

Ideja ekipe iz Tesle jest da će se u budućnosti njihov robot moći koristiti za brojne namjene, uključujući čak i obavljanje fizičkih poslova i odlazak u šoping. Ipak, do tog trenutka vjerojatno će proći još dosta vremena.

Izvor: (www.jabuka.tv)

error: Content is protected !!