Ivanić Grad protekog je vikenda bio mjesto zabave i igre.

Održan je 8. Festival igračaka i 12. međunarodni Žabarski karneval, a svoj doprinos odličnoj zabavi dali su i ljubuški domoroci, odnosno karnevalisti Karnevalskog društva Prolog koji su bili jedna od 24 karnevalske grupe na ovoj manifestaciji.

Zajedno s veselim maškarama iz čitave Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Italije i Grčke, Ljubušaci su u koloni od 400 sudionika prodefilirali kroz Ivanić Grad te na kraju izveli svoju točku na pozornici pred okupljenim mnoštvom.

Kao i svaki put, Ljubušaci su bili uživljeni u svoje uloge, dok su se u koloni šetali kroz Ivanić Grad mahali su svojim kopljima, „zaskakivali“ se na fotografske dronove, skrivali se po grmlju i uveseljavali mnoštvo.

Izazvali su puno osmijeha, te su ponovno uspješno promovirali svoj Ljubuški. Naime, čitavim putem su nosili veliku zastavu Ljubuškog karnevala, sreli su u Ivanić Gradu i davno otišle Ljubušake koje je oduševilo vidjeti svoje „zemljake“, pa je bilo čašćenja i zagrljaja.

Inače, Ljubušaci su na ovaj karneval išli s kolegama iz Čapljine, odnosno s članovima HKUD-a “Zora” Struge-Gorica, a pored nastupa na  12. međunarodnom Žabarskom karnevalu, dvije hercegovačke skupine su stigle vidjeti i što se sve nudilo ovaj vikend u Ivanić Gradu, obišli su Festival igračaka, uživali u večernjem koncertu Crvene Jabuke, a na odlasku doma upriličen je i turistički obilazak Lonjskog polja te ručak u Banjoj Luci s pogledom na tvrđavu Kastel.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški
Foto: Volim Ivanić / Facebook

error: Content is protected !!