Nakon poraza u Osijeku od Austrije, hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvi bod u Ligi nacija odigravši 1:1 na Poljudu s Francuskom. Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić čestitao je igračima, ali i publici. 

– Čestitam igračima, ali i publici na sjajnom navijanju. Dečki su pokazali karakter nakon one teške utakmice i teškog poraza u Osijeku. Vratili smo se, nije bilo lako, pokazali smo karakter i borili se do kraja. Hvala navijačima koji su ispunili stadion i dali nam podršku, rekao je izbornik Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Lukom Modrićem od prve minute to je druga reprezentacija.

– Sama njegova prisutnost na terenu je važna. On daje odgovornost. Mislim da smo dobro stajali u bloku, nismo dovoljno dobro išli u prazan prostor, osim Budimira to drugi nisu radili. S Lukom definitivno izgledamo bolje. 

Komentar na Erlićevu igru?

– Erlić je debitirao, bio je dobar. Zadovoljni smo s njim, pokazuje kvalitetu i sigurno će biti u konkurenciji. Dobili smo još jednog stopera koji će biti u konkurenciji. 

Kako je momčad energetski podnijela utakmicu? Nova utakmica protiv Danske je već 10. lipnja. 

– Neke igrače ćemo morati odmoriti. Nemam što prigovoriti, puno su trčali i morat ćemo napraviti nekoliko izmjena za Dansku. Moramo napraviti neke alternative i pokušati složiti borbenu momčad za Dansku. Moramo odmoriti neke igrače. Ono što je važno, to je da nitko ne odlazi, nikog novog nećemo zvati, dat ćemo šansu svima i pokušati složiti dobru momčad da pariramo Danskoj.  

O Vlašiću

– On je unio živost, imao je šansu, sretan sam zbog njega. Bio sam u pravu da mu treba omogućiti šansu i znam što njemu treba. Znam da će mi Nikola to vratiti, da vrijedi i da to zaslužuje.

Francuzi su dosta promijenili formaciju, kakva je večeras bila njihova kvaliteta?

– Iako je Deschamps promijenio sedam-osam igrača, on svejedno ima kvalitetnu reprezentaciju. Ima toliki roster igrača, da bilo tko da igra je kvalitetan. Možda je danas bilo i teže jer su igrali igrači koji se dokazuju, koji se žele izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji pa su dali svoj maksimum i sve od sebe. Francuska ima veliki roster i jako je kvalitetna reprezentacija, s pravom su svjetski prvaci i s pravom su igrali finale europske lige, to je momčad koja ima previše kvalitete, zaključio je hrvatski izbornik. 

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!